Connect with us

Szervusz! Mit keresel?

Hírek

Orbán Viktor bejelentette a koronavírus kapcsán hozott legújabb döntéseket

Orbán Viktor a kormánydöntésekről

Orbán Viktor szerda délután közösségi média oldalán jelentette be az új koronavírus járvány kapcsán hozott legújabb kormánydöntéseket.

Ahogy a kormányfő fogalmazott az első hullámmal szemben Magyarország csatárt nyert, de a második hullám is elérte hazánkat, amely a járványügyi szakértők szerint december és január hónapokban fog tetőzni.

A most hozott döntések, a kormány “haditerve” azt szolgálja, hogy az időseket védje, a betegeket pedig minél hamarabb meggyógyítsa. Orbán Viktor kiemelte, hogy az ország működőképességének fenntartása továbbra is elsődlegesen fontos.

Az egészségügy felkészült a második hullámra, elegendő a kórházakban a betegágy, a lélegeztetőgépet, az orvosok és ápolók pedig felkészültek.

Mivel a vírust külföldről hurcolták be, így továbbra is maradnak a beutazási korlátozások.

Kötelezővé teszik a maszk használatát a buszokon és üzleteken kívül most már a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben és az ügyfélfogadási irodákban is.

Marad a teljeskörű látogatási tilalom a kórházakban és idősotthonokban.

Október 1-től csak hőmérsékletmérés után léphetnek be az iskolákba a diákok és a tanárok. A szülők nem léphetnek be az oktatási intézmények területére.

Hatósági áras lesz a korona vírus-teszt, 19 500 forintnál nem kerülhet többe.

A szórakozóhelyeket este 11-kor be kell zárni.

 

A kormányfő bejelentése zárásaként mindenkit a szabályok betartására kért.

 

Klikk ide a hozzászoláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus

Belgium tovább folytatja a koronavírus ellen az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását, mivel szakvélemények szerint az “oltóanyag jó,...

Koronavírus

Eddig sosem tapasztalt mértékű romlás jellemzi az elmúlt napok járványügyi adatait, kiemelten fontos ezért a higiénés szabályok betartása és a védőoltás felvétele – közölte...

Koronavírus

A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra – hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa...

Koronavírus

Tudunk változtatni bizonyos mértékig az oltási stratégiánkon”. Ennek az a célja, hogy minél több embernek adjuk be a védőoltásnak legalább az első adagját minél...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!